tisdag 28 augusti 2007

Sluta!

Jag tror att Anton Granberg spelade mig ett elakt sprat.. och jag tror att jag inte rikgit gick på det :P men nästan! Och föresten om det var du anton så bör du ha läst bloggen å i sånna fann så puss på dig! ajaa.. Dagen har varit bra. Fler solar i blocket! räknar dagarna :) Tror jag ska sitta ner och göra någonting... vet inte vad men jag blev speedad av att retas med anton :P kanske plugga matte. Idag så sa min mattelärare att jag kanske skulle få tenta av matte A. Det var ganska soft. sa en del om hur jag ligger till ;). Fick också jätte god kritik från min historia lärare och vi har ju precis börjat! känns jätte bra faktiskt. Hon berättade att vi skulle ha ett politiskt ombud och en elevrådsrepresentant i klassen.. kände mig manad att ansöka. Lite för att jag inte vill att jacob ska bli det förstnämnda. vill inte att han ska representera klassen. nå väl... Gick i mina converse idag! trevligt värreNä dom e inte bruna.. men dom e mina! <333
Hade läsförståelse. Det var ganska drygt men jag hoppas det gick bra. Utöver det så har jag slappat hela dagen.. typ.. funderar på att börja Danska istället för tyska.. tyska är så himla drygt.
Ajaa.. massa pussar på er alla.
/ Tigerin

måndag 27 augusti 2007

Måndag

Hade 2 diagnostiska prov idag, både svenska och engelska. Jag tror det gick bra. Stavning är inte min grej men va fan man kan inte vara bäst på allt. Har börjat rita solar i mitt block!På Sh blev jag lite rädd för en kille. Vi fick i uppgift att analysera en bild på "någonting" vi valde en bild på shanghai och så satt vi och diskuterade den, efter ett tag så frågade han om jag var för eller emot kapitalism och jag hade tidigare blivit imponerad över hans inteligens så lite nervöst svarade det jag och frågade honom i retur och han svarade "jag är för kapitalism, det är mer rättvist" . Jag ville bara skrika men livrädd som jag var höll jag tyst och fortsatte att arbeta. Tror inte jag vill bråka med honom, han är fruktansvärt bildad och lite läskig. utöver det så har dagen gått ut på att dega på skolan, insåg att 4an är ganska mysigt.. bra utsikt..
Jag och mina dojjor, tyck fan synd om dem
Skolan från 4an

appropå skor, har köpt nya svarta fina converse! :) När jag kom hem så spelade kalle WoW och mamma och pappa fanns inte någonstans, lr jo, någonstans, mamma på okänd ort (reser så mycket med jobbet så man vet inte alltid vart) och pappa var på väg hem från stockholm.
Istället för att chilla som jag i vanliga fall skulle gjort så satte jag igång med att klistra löv till mitt bladtest. fantastiskt va kul man kan göra av tråkiga saker.

På kvällen kom pappa hem. Har saknat honom. tror inte jag sett honom på över en månad. Vi satt och kollade på mina löv, han var bättre än mig på lövens rätta träd men han var långt ifrån vad jag måste klara senare. Efter det så satt vi och löste matte tillsammans. Ska göra uppgift 1101-1119 imorgon och jag är redan på 1198. Föresten så fick jag veta hur det gick på matteprovet 15-20 p bör du ha för att matte A och B ska gå smärtfritt 30p för att klara matte C och D.. hade 34 :). Men nör jag och pappa satt och löste C uppgifterna kände vi oss lite smått dumma. Men tillslut löste vi alla! :p tror jag är bättre än pappa på matte faktiskt. åtminstone på vissa bitar. Så de så! :P Vi slutade kvällen med att sitta en meter från varandra och skypa med varandra och bea. Försökte spela spel över Skype, gick inge bra.. har mac så det kommer lite senare :). Nä nu ska jag gå och lägga mig.. ska bara skicka massa pussar till min lilla sol uppe i umeå.
Pussar och kramar
/ Dellen

torsdag 23 augusti 2007

Bladtest!

goder afton. Idag har jag haft en vanlig dag på skolan. Vi har rivstartat med alla ämnen känns det som och jag håller på att pressa blad till min NK lektion imorgon XD . Dag spelade hammerfall men dom är int så bra så jag sket i det och jag var alldeles för nervös för att gå på mando.. går jag och ser mando kommer marken rasa lr nått... Istället gick jag å såg på dans med min kära mor. Från början tänkte jag är det här bra eller är det bara konstigt men när jag sedan kom på mig själv med att stå med öppen mun och stirra så insåg jag att det var SKIT bra. Btw.. poliser är mina idoler, faktiskt.

Btw Orvars korvar och back- scratshing shop FTW!
Puss å kram
/läskpappret Söderberg

onsdag 22 augusti 2007

Skoldag-på riktigt

Hade matteprv idag och fick en läxa som jag självklart överarbetade det första jag gjorde, jag är en sån hest så det blir så varje år med första läxan, önskar bara det kunde hålla i sig.

Annars har dagen varit slapp. Fick ett jätte fint medelande från Jonas idag.
Du e så himla fin jonas! Saknar dig hemskat mycket, hoppas du hare bra uppe i storuman. Kramar!

Sitter som vanligt uppe alldeles för sent, ska gå och lägga mig snart tror jag.
Hare bäst
/ Fjällen

tisdag 21 augusti 2007

Timbuktu

Är svettig och glad nu. Har hoppat hela kvällen.

Stod på 5e raden ;)
Wild and crazyLite fölk. Trodde int jag skulle komma så långt fram men när bandet före stack så stack också alla farbröder och tanter som tidigare stått så långt fram.

Helt enkelt ett jävla röj och fest!

Massa pussar
/Lelle

Ps. Umeå, ge Stefan en stor puss från mig!
:* tyck om du!



Skolan

Hjälp! har inte varit nervös på jag vet inte hur länge men idag!

vaknade på morgonen av att mamma gick till jobbet, drog mig i sngen tills min bror kom å sa att kl var 9 å att han och jag skulle upp. Väl uppe klädde jag på mig och käkade lite frukost, kammade håret i säkert 10 min, bara för att vara säker på att det såg okej ut, sminkade mig (jag och smink brukar inte förekomma i samma mening) sen kollade jag på klockan och insåg att jag hade jätte mycket tid tills jag skulle till gå. Jag började borsta tänderna å sen stod jag bara och tittade in i spegeln ett tag. Spelade wow ett tag för att lugna ner mig (det funkar faktiskt för mig).


S:t Petri läroverk, vid slutet av vägen
(ser ut som ett slott)

På väg till skolan började jag nästan springa för jag ville verkligen fram. Inne i själva bygnaden var det fullt av folk från både 1,2 och 3 året. Jag gick upp och satte mig i Aulan, dom började med att läsa upp Samhällsklasseran S1A (språk), S1B, S1C (Jornalistk), och min klass S1D.
Jag har en trevlig tendens att hamna i D klasser. Och vad hette mentorn om inte Eva... inte Lövgren men dock :P och den andra mentorn hette Mette. Vi fick Schema, kalender och lite andra papper. Vi gick runt hela skolan, den är inte stor i antalet elever men den har 4 våningar och är ganska pampig som byggnad.
Ser mest fram emot passen på 4an.. såg så mysigt ut längst upp.
Efter rundvandringen så gick vi alla åt vårat eget håll och jag kom hem till en inte allt för entusiastisk Kalle. Kalle har aldrig sett fram emot skolan på samma sätt som jag, han tycker inte om att studera.

Klicka här för att komma till Petris hemsida

måndag 20 augusti 2007

Gårdagen

Skrev inte igår eftersom vårat internet i Malmö suger.

Igår var jag med Cisv:arna på Malmö festivalen.
Vi började med att samlas och gå runt och titta på olika saker, när vi var leds på det köpte vi godis och gick och satte oss på lämpligt ställe (gustav adolfs torg). Där snackade vi lite med en kille (ingen aning om vem det var). Sen när vi Chillade som mestkom det några grabbar fram från folkmängden. Dom gav oss en lapp där det stod "kraftstationen" svenska kyrkan. Jag och Tea tittade på varandra och suckade, jätte trevliga killar verkligen... så är dom kristna och på det medlemar i Svenska kyrkan. Efter lite disskuterande bestämde vi oss för att gå dit iaf. Väl där så var dom alla jätte trevliga (och kristna :/ ) Vi fick en glass var å vi snackade med helt nya människor, Jag träffade en kille som hette Samuel, jätte trevlig även fast det enda han egentligen sa till mig var "UMEÅ håll käften". När vi var där snyltade vi lite mer av svenska kyrkans resurser. Vi gjorde varsin väska å några av mina kompisar gjorde halsband sen började ett band spela, det blev lite overkill för mig, kände att det här kunde dom kristna få njuta av utan att jag ska störa, men en av medlemarna i SK bad mig sätta mig ner brevid honom så det var bara att göra. Vi gick mitt i iaf för Albin såg trött ut. SKULs egna lilla konsert


Vi gick och käkade på Burger King, där fick vi en ny kompis i gänget, jag vet inte vad han heter men jag tror det var Bob.











När vi var klara satt vi å chillade ett tag men när en laleh låt började gå på radion så bestämde vi oss för att gå till stora scenen.



Vid stora scenen var det inte så mycket folk så vi stod längst fram, då var kl ungefär 20.17 vi stod där å snackade och hade det trevligt tills kl var 21.00. Vi hade under tiden studerat hur mycket folk det blev. När klockan slog 21.00 så såg man nästan inte var publikhavet slutade.




Ungefär kl 21.00 började konserten. Vi som stod längst fram kunde räkna prickar på Lalehs T-shirt om vi så ville. Som vanligt var hon skit duktig när hon stod där i sina sockar å bara njöt. Hon pratade faktiskt om Norrland :] det var en höjdpunkt (höjdstund) tyckte jag. Det var typ bara jag som hurrade när hon sa "där uppe i norr" :P kändes ganska mobbat men ändå kul.

Laleh (dålig mobilkamera!)

Nu ska jag gå och kolla på dagens schema.
Massa pussar och kramar.

/Umeå

fredag 17 augusti 2007

Malmö festival!

Vaknade kl 9.00 av att min bror tjatade på mig. kl 10 var jag ute på stan.. hann köpa 1 par underkläder och ett skärp innan jag ringde min bror för att gå till västra hamnen och mammas jobb. vi träffades på Gustav Adolfs torg där festivalandet hade börjat så smått. Vi gick mot västra hamnen, förbi centralstationen och över den första bron när solen plötsligt gick i moln och det började spöregna. Det fanns inte så mycket vi kunde göra, det var bara att gå på och hoppas på solsken senare. Vi gick ett bra tag och man såg rakt igenom mina vita jeans när regnet slutade.. i några sekunder. Som grädde på moset gick vi vilse och var ute i regnet helt i onödan ett bra tag. När vi kom till mammas arbetsplats så började solen skina. Det var ganska förjävligt. Som tur var så har mamma en torktumlare på sitt jobb så jag fick låna en tshirt och en kjol av mamma. Lite torrare så började vi jobba. vet inte hur många kuvert jag gjorde... många vare iaf.
lite utfört arbete av en duktig Ellen.

Vägen hem var mycket trevligare och soligt :). Kalle pinnade på med min enhjuling och vi var ganska snart hemma.

Kalle på väg hem

På vägen hem var det mer folk å mer liv. Alla verkade lite uppe i varv och det var svårt att prata med varandra i normal samtalston.



Malmö City

Hemma ett tag, chillat med min bror. Senare gick jag och mamma mot lördagsplan. På vägen stötte vi på min kusin Viktor. Många kramar blev det, hade saknat honom. Väl på Lördagsplan såg vi på Malmös klagokör. Det var skit coolt. första klagokören jag såg var birminghams men Malmös var också bra. Efter det gick vi raka spåret till mölle 1 på vägen gick vi förbi sängarna på bakgården (det stod typ 10 sängar uppställda där folk satt å myste å chillade).



utanför Mölleplatsen

Väl inne efter poliskontroll så gick jag till mölle 1 direkt. kunde inte stå så långt fram för jag gick med mamma men fick ändå en rätt schyst plats. Styod där några minuter å taggade å så kom dom in! SMK!!! publik jubel och drag på en gång. mamma hoppade faktiskt där ett tag hon med ;) . Bäst var ändå Kom Igen Kommisarien.
Slagsmålsklubben

Behövde tyvärr gå hem tidigare för att säga god natt till Kalle men familjen före festen så järe.
Kunde höra Övningsköra och en låt till från lite håll.

NU ska jag lägga mig och läsa tills jag somnar, men först ska jag prata klart med Jesper (när jag nu blir klar med det). Vi höres!




torsdag 16 augusti 2007

Måste skriva

Ja nu äre så att jag iof skulle städa.. men jag är nästan klar och det här måste jag skriva!

Flera skadade vid mopedolycka

Tre personer befaras ha skadats vid en kollision i kväll mellan en moped och en bil i centrala Vindeln. Enligt SOS Alarm är båda mopedisterna och även bilföraren skadade.

Olyckan inträffade kvart i åtta på onsdagskvällen. Ambulans är på väg.

2007-08-15 /VK

Det var Alexander Said och Tomas Lundmark!!!!! TOMAS Å ALEX!!!
;( Mina älskade skolkamrater! jag har aldrig riktit varit kompis med dem men det spelar ingen roll! Tomas är ju Niklas (mitt ex) lillebror ffs och Samira (min bästis) brukar ju prata med alex!!
Jag hoppas ni klarar er undan det värsta grabbar. många kramar från mig!

En dag på stan

Vaknade kl 14.00 och kände mig hyfsat pigg.
Frukosten bestod av Juice smörgås och baklava.. jag vet inte varför men det känndes som om jag behövde lite extra fett :P. Kände mig rastlös ett tag tills jag insåg att det inte var någon annans fel än mitt eget och att jag borde hitta på något. Regnet öste ner men jag bestämde mig ändå för att gå ut. Ute på stan vare som vanligt en hel del folk och förberedelserna för Malmö festivalen var i full gång. Det börjar kännas att det är nära nu.
Alla verkade så himla inriktade på imorgon och det verkade vara det alla pratar om också.

LSD Det stämmer faktiskt Langos Smakar Deg... det är deg! men jag tyckte att den skylten verkligen visade hur seriös denhär festivalen är för Malmö.

Själv gick jag och tittade på Malmö och försökte känna in hur stämningen var och försökte tänka att dethär är mitt hem nu. Jag känner mig fortfarande lite vilsen men det ska nog bli bättre med tiden.
Det märks att Malmö är mångkulturellt. Det finns verkligen Allt. för alla stilar och för alla personligheter.
Det märks också att vi är 164 nationer som samsas i staden. det finns hur mycket som helst som man aldrig sett tidigare i Sverige, åtminstone inte i den utsträckningen.

Efter en lång dag på stan kände jag att jag inte kunde komma hem tomhänt men jag kände mig alldeles för snål för att köpa någonting så det slutade med att jag gick till min favoritdel av staden.
Biblioteket. Det finns verkligen ingenting bättre än biblioteket. Så mycket kunskap och tankar samlade på en plats. Och att alla ska ha möjlighet att få ta del av denna kunskap känns som en enorm möjlighet.

Som du kanske vid det här laget förstår så tycker jag hemskt mycket om bibliotek.

Och som om inte det var nog med att vi har ett så fint bibliotek i malmö som vi faktiskt har så har jag den enorma lyx att gå på skolan som ligger precis på andra sidan vägen.

På vägen hem så gick jag ju oundvikligen förbi skolan. jag känner mig jätte peppad på att börja plugga nu. ska verkligen bli kul med skolan.

Väl hemma träffade jag min bror som, som vanligt, satt å spelade WoW på min dator. Jag satte mig med en kopp och en chokladboll (kan inte sluta äta nu när jag äntligen har möjligheten att välja själv VAD jag ska äta). Väl sittandes började jag fundera på den ständigt uppkommande och alltid lika dumma "negerbolls debatten" Den är så himla fjantig! Vad är poängen med att säga emot egentligen. Om någon blir sårad så kan man ju låta bli bara! Det som är så läskigt med den debatten är att den väcker så många tankar och känns så viktig men vad är det man pratar om egentligen. En chokladboll... Intet sagt att frågan är oviktig ovan: S:t Petri
för det är den absolut inte men frågan är
hur mycket energi man borde lägga på den.
Personligen lägger jag helt uppenbart ned alldeles för mycket energin på denna frågan...

Till middag blev det Carbonara (mums). Sedan dess har jag Försökt städa samtidigt som jag hemskt gärna satt vid datorn och snackade med alla underbara människor i resten av Sverige.
Nä, nog skrivet för idag. Nu ska jag faktiskt städa mitt rum på riktigt.
Massor av pussar och kramar
/Ellen
Ps. Tysk läsk smakar inte bra!

onsdag 15 augusti 2007

Simpsons The Movie

Gick och köpte en skiva, vilket händer väldigt sällan (Sry Stefan ;) ). "gänget" träffades på Sf Filmstaden, kramkalas å sedan tog vi ut biljetterna.
Gick till Mcdonalds, jag äter inte där (det smakar pest). Efter en hel del skratt och snack gick vi tillbaka till bion å hoppade direkt in salongen. Vi fick bra platser och filmen var faktiskt riktigt bra. Jag skrattar tyvärr väldigt sällan till filmer men Saga hade det desto roligare :) . Efter bion gick vi hem till mig. När vi äntligen kom in igenom alla portar (är ju som att ta sig ut ur ett fängelse att komma in hemma hos mig) möttes vi vid dörren av ljud från TVs å vad satt min bror å såg på om inte The Simpsons! ingen var särskillt taggad på simpsons så vi chillade i mitt rum. Jag visade filmen med Pedro i Lund. Alla höll på att skratta ihjäl sig. Ska ladda upp den på Youtube å länka den ;). Nu har dom stuckit hem å jag känner att jag borde sova snart. har varit långa dagar nu ett bra tag. Hare bra och sov gott!
Puss å kram / Ln

Tea, Albin, Saga, Cici

Hej bloggen



Första bloggen i mitt liv! känns läskigt och samtidigt väldigt kul.




jag


Idag kom jag hem efter en lång tågresa från Umeå. Vaknade i hässleholm i Stefans Svettiga men ack så mysiga t-shirt.
satt å såg på Naruto i nån timme för att sedan träffa mamma på stationen. Många kramar blev det. Hade inte träffat henne på 3 veckor så det var skönt att komma hem, samtidigt som jag gärna stannat längre i Umeå. Mamma berättade att min bror saknat mig även fast han inte erkänt det riktigt föränns igår då han hade frågat mamma när jag skulle komma hem och hon hade sagt "imorgon" och han hade brist ut i ett snabbt hurrande ja för att sedan bli tyst (älskar honom!). Väl hemma har jag tittat på TV, ätit bröd från bageriet, druckit juice, tittat på mat (skönt att se att det finns annat än saft å chili concarne i världen), chattat, pratat med Albin och planerat att se Simpsons om drygt 1h och 30 min. Hoppas att resten av dagen blir slapp för jag orkar verkligen inte vara speedad idag. Ni får väl en senare rapportering och en recension av simpsons the movie senare idag.
Puss Puss
/ LN
Ps. Saknar dig!