onsdag 11 mars 2009

En skoldag som alla andra

Hej allihopa. Ellen här igen. Har inte skrivit på länge (som vanligt har jag annat för mig.
Jag undrar hur man blir en bra bloggare egentligen?
Vad är det som gör att vissa skriver så ofta och jag knappt alls?
Kanske kan det bero på mitt dåliga förhållande till text och språk.

Just nu sitter jag i skolbiblioteket och funderar på årsmötet som ska hållas nästa vecka. Hoppas verkligen Snild fattar att det är han som ordförande som måste dra i trådarna litegrann. Jag känner inte att jag kan skriva ett utskick om årsmöte utan honom. Måste nog ringa, men jag är lat. Igår hade jag tyskaprov. Jag kom sist in och var först ut. Som sagt, språk är inte riktigt min grej. Laura som har större problem med språk än mig var sur för att jag "inte hade ansträngt mig". Jag lovare, det hade jag. Jag hade bara låtit bli att anstränga mig tills 5 minuter innan provet då jag ansträngde mig för att minnas vilka kapitell vi hade prov på. Jag gjorde det jag kände att jag kunde eller kunde gissa mig fram till. Äsch... shit happens.

Igår sa min int rel lärare att Karl Marx sagt "religion är som opium för folket", jag hävdade att jag hört att det var ett felcitat och taget ur sin kontext men hon tryckte på o hävdade att hon visste (hon sa inte rakt ut att hon visste men hon höjde på ögonbrynen och försökte se lite överlägsen ut). Tjurig som jag är slog jagi igårkväll upp det och det visade sig att jag faktiskt hade rätt. Ha! Jag funderade på o vara lika spydig tillbaka men insåg att jag är för snäll för det. I skolan brukar jag inte vara särskilt snäll, allt handlar om att ställa sig in hos läraren, låta övertygande, och prata mycket. Men till och med jag har gränser.

I piratrörelsen går det sakta framåt. Jag berättade för Admin om EU valet o lite sånt nu på idrottslektionen. (ja han heter Admin på riktigt!) Jag har skickat lite frågor till lite olika EU upplysnings-sajter och sitter just nu och funderar på om jag slagit ett världsrekord. Hur många kan det vara som står på en nomineringslista som har sin artonårsdag 0-2 dagar före sista valdagen? Jag har fått lite nytt självförtroende och känner att jag har många omkring mig som bryr sig om mig och tycker att jag är duktig (och ni som känner mig vet att det inte är vanligt att jag känner så). Det är inte så att jag ofta inte känner mig älskad det är bara det att jag inte reflekterar över sånt jämt så när jag faktiskt känner mig ensam så känns det som om jag alltid varit det.

Jag tror jag ska så fort jag får kontakt med Eu upplysnings tjänsterna att börja göra media om mig. Jag tror att detta kan vara riktigt stort. Sveries yngsta EU parlamentariker än 32 år och han är näst yngst i hela Eu parlamentet. Jag tycker det behövsa unga engagerade och nya synsätt i EU! Det är dåligt för den eurpoeiska demokratin att 70% av Eu parlamentarikerna är män och de allra flest över 40. Det är inte konstigt att unga inte röstar då det inte finns någon som de känner kan representera dem. 19% av Sveries befolkning är unga med rösträtt (enligt SvD iaf). Jag känner att det jag gör i detta val är viktigt för vår ungdomskultur. Jag vet inte om jag är en bra Eu parlamentariker men jag vet att jag är en av de unga som kan börja ta upp striden för att skapa vårt Eu och vårt Sverige. Piratpartiet har gett mig en möjlighet som jag vet att inget annat parti skulle ge mig. jag är inte expert på EU frågor, faktum är att det mesta jag läst om Eu är en 50 poängs kurs i EU här på Petri. Men jag kan slåss för min sak! Piratpartiet stöttar min generation och förstår vårt sätt att leva. Något som helt upppenbart EU parlamentet inte har förstått. Piratpartiet har förstått att det finns någonting utanför skyttegravarna mellan "de konservativa blå" och "de kommunistiska röda". Unga och engagerade rösa i EU valet, rösta på någon som representerar er för att göra era röster hörda.

Ellen

1 kommentar:

Vidde sa...

För att komma igång och blogga ofta kan man börja med att avdramatisera det hela. Har man en tanke kastar man in den på bloggen och det behöver inte bli långt eller komplicerat, bara det är ärligt.

Sen kan man göra som så att man kommenterar andras blogginlägg och tidningsartiklar på sin blogg om man inte kommer på vad man ska skriva om.

Då brukar det komma av sig självt.