fredag 20 mars 2009

Konsert

Burning down the house!

En helt makalös konsert, David Byrne rockade! Till och med i tyllkjol rockar han röv.
ah.. bra kväll det här.

torsdag 19 mars 2009

Stolthet och prestationsångest

Nyborstade tänder!
Som säker så många av er vet så har detta pressmedelandet gått ut.
http://www.piratpartiet.se/nyheter/piratpartiet_har_yngsta_eu_kandidaten

Jag är jätteglad o sjukt stolt men alla som känner mig vet att det följer oftast av en annan känsla, prestationsångest! Jag vill göra så mycket men vågar inte. Vill passa på o tacka för allt stöd! det har varit sjukt skönt o ha folk som backar upp mig. Lita inte på någon över 25 ;). Jag vet att jag vill, jag behöver bara höra att jag kan. Ung, snygg och stark!

Ha en bra dag

Lunch

Har lunchrast och jag är hemma för o borsta tänderna. Jobbade igår och somnade sent så imorse höll jag på o försova mig. Vaknade kl 10.05 av att jonathan skickar Sms om att jag borde ringa P3 o säga att det unga engagemanget inte alls minskar. Vilket jag kanske borde gjort men morgontrött o försenad som jag var så sket jag i det. Igår kände jag mig väldigt mycket som en tonåring. Jag har känt ett behov av att vara stor och vuxen, jag har känt att folk förväntar sig saker som jag inte kan leva upp till. Men som jag sa för några veckor sedan när Anaïs hånade mig för att jag lekte lekar o tramsade, att bli stor är att våga vara liten. Jag borde ju tänka konsekvent men det är svårt när man är så självkritisk som jag är. Jag tror också på det som Simon sa. Det gäller att hitta en balans så att man inte förlorar allt det där barnsliga men fortfarande växer och utvecklas.

Nu ska jag borsta tänderna! ^^ So long

onsdag 11 mars 2009

Motivation

Den Senaste dagen har jag klivit på små rosa moln och mått jättebra. Nu kommer jag precis hem från jobbet och sätter mig framför TV:n för en mysig kväll med familjen. Efter några minuter frågar pappa "hur många armhävningar klarar ni?" och både jag o kalle svarar att vi inte riktigt vet och att vi inte riktigt bryr oss heller. Sen frågar han om hur många sit-ups vi klarar och vi svarar samma sak. Sedan säger han att "när jag var 15 klarade jag 500sit-ups och 100 armhävningar, när jag var 18 klarade jag 1000 sit- ups och 200 armhävningar". Jag förstod redan innan dess vad han ville säga men han sa sedan det i klartext "ni rör på er för lite".

Tack pappa. Allt känns så sjlävklart nu, jag måste börja träna! Det är inte som om jag inte redan mår dåligt över aatt jag inte kan hitta motivation. Du kan alltid peppa en genom att berätta hur bra du var när du var ung och hur vi inte håller måttet. Det känns bra att veta att det åtminstone finns nån här i världen som är perfekt. Det är ju inte heller som om vi har sagt ifrån förut, jag menar när mamma får sitta och förklara för dig varför det inte är bra att säga att "jag gjorde aldrig som dig" "när jag var liten klarade jag sånt" till sina barn när min lillebror ligger och gråter så behöver man ju inte lyssna.

Så snabbt var man nere på jorden igen. Jag är återigen samma gamla jag som inte tror på mig själv och tycker jag är dålig.

En skoldag som alla andra

Hej allihopa. Ellen här igen. Har inte skrivit på länge (som vanligt har jag annat för mig.
Jag undrar hur man blir en bra bloggare egentligen?
Vad är det som gör att vissa skriver så ofta och jag knappt alls?
Kanske kan det bero på mitt dåliga förhållande till text och språk.

Just nu sitter jag i skolbiblioteket och funderar på årsmötet som ska hållas nästa vecka. Hoppas verkligen Snild fattar att det är han som ordförande som måste dra i trådarna litegrann. Jag känner inte att jag kan skriva ett utskick om årsmöte utan honom. Måste nog ringa, men jag är lat. Igår hade jag tyskaprov. Jag kom sist in och var först ut. Som sagt, språk är inte riktigt min grej. Laura som har större problem med språk än mig var sur för att jag "inte hade ansträngt mig". Jag lovare, det hade jag. Jag hade bara låtit bli att anstränga mig tills 5 minuter innan provet då jag ansträngde mig för att minnas vilka kapitell vi hade prov på. Jag gjorde det jag kände att jag kunde eller kunde gissa mig fram till. Äsch... shit happens.

Igår sa min int rel lärare att Karl Marx sagt "religion är som opium för folket", jag hävdade att jag hört att det var ett felcitat och taget ur sin kontext men hon tryckte på o hävdade att hon visste (hon sa inte rakt ut att hon visste men hon höjde på ögonbrynen och försökte se lite överlägsen ut). Tjurig som jag är slog jagi igårkväll upp det och det visade sig att jag faktiskt hade rätt. Ha! Jag funderade på o vara lika spydig tillbaka men insåg att jag är för snäll för det. I skolan brukar jag inte vara särskilt snäll, allt handlar om att ställa sig in hos läraren, låta övertygande, och prata mycket. Men till och med jag har gränser.

I piratrörelsen går det sakta framåt. Jag berättade för Admin om EU valet o lite sånt nu på idrottslektionen. (ja han heter Admin på riktigt!) Jag har skickat lite frågor till lite olika EU upplysnings-sajter och sitter just nu och funderar på om jag slagit ett världsrekord. Hur många kan det vara som står på en nomineringslista som har sin artonårsdag 0-2 dagar före sista valdagen? Jag har fått lite nytt självförtroende och känner att jag har många omkring mig som bryr sig om mig och tycker att jag är duktig (och ni som känner mig vet att det inte är vanligt att jag känner så). Det är inte så att jag ofta inte känner mig älskad det är bara det att jag inte reflekterar över sånt jämt så när jag faktiskt känner mig ensam så känns det som om jag alltid varit det.

Jag tror jag ska så fort jag får kontakt med Eu upplysnings tjänsterna att börja göra media om mig. Jag tror att detta kan vara riktigt stort. Sveries yngsta EU parlamentariker än 32 år och han är näst yngst i hela Eu parlamentet. Jag tycker det behövsa unga engagerade och nya synsätt i EU! Det är dåligt för den eurpoeiska demokratin att 70% av Eu parlamentarikerna är män och de allra flest över 40. Det är inte konstigt att unga inte röstar då det inte finns någon som de känner kan representera dem. 19% av Sveries befolkning är unga med rösträtt (enligt SvD iaf). Jag känner att det jag gör i detta val är viktigt för vår ungdomskultur. Jag vet inte om jag är en bra Eu parlamentariker men jag vet att jag är en av de unga som kan börja ta upp striden för att skapa vårt Eu och vårt Sverige. Piratpartiet har gett mig en möjlighet som jag vet att inget annat parti skulle ge mig. jag är inte expert på EU frågor, faktum är att det mesta jag läst om Eu är en 50 poängs kurs i EU här på Petri. Men jag kan slåss för min sak! Piratpartiet stöttar min generation och förstår vårt sätt att leva. Något som helt upppenbart EU parlamentet inte har förstått. Piratpartiet har förstått att det finns någonting utanför skyttegravarna mellan "de konservativa blå" och "de kommunistiska röda". Unga och engagerade rösa i EU valet, rösta på någon som representerar er för att göra era röster hörda.

Ellen